Facebook Pixel

Det Døde Hav



I 2004, fik min mand et task force job på Emirates Palace i Abu Dhabi. Jeg blev på Malta og jeg fandt samme med nogle piger fra designkurset og stiftede branded BLUSH.. mest for sjov... men vi var drøn seriøse og fik da også lavet en kollektion med fine modeller, photo shooting og en kollektion fremvist i et maltesisk modeblad og ja min tasker var også fint repræsenteret:-)

What? Skal vi flytte til Jordan...? Jeg var ikke helt vild med tanken... Det var i 2005...lige midt i Muhammed tegninger... og vi skulle flytte til Mellemøsten med dansk pas. Hvem flytter overhoved 400 meter under havets overflade..? Det gjorde vi og det blev starten på et nyt eventyr! Expat liv i 2.5 år blev det til... Kulturchok! Livet med beduiner og kameler lige uden foran vores  boligkompleks i noget der mest lignede en ørken.  Total urealistisk situation at befinde sig i. Hotellerne befandt sig på den anden side af checkpointet med uniformerede vagter, maskinpistoler og undervognstjek med af alt køretøj ved indgangen til Kempinski Isthar. Det var desværre ikke første gang, at en bombe var eksploderet på et hotel i Jordan. Ja, det var en vild oplevelse at bo I Jordan, morgenbad i det døde hav, Indiana Jones Petra, weekendtur til Cairo og Pyramiderne. Jeg som troede vi ‘bare’ skulle leve et stille liv i ”lilleputstaten” ...

Flyttekasserne kom med mit liv og det indebar masser af stof, skind og min trofaste PHAFF! Jeg følte mig tryg, hvis jeg bare have min symaskine...Så kunne det ikke gå helt galt og jeg fik hurtigt fikset et værksted op i lejligheden...400 meter under havets overflade og med kameler som inspiration...En smule surrealistisk!

Gift med en kok

Det kan være svært at være en del af en andens drøm... Men jeff kunne sit kram og han har i årenes løb mødt en del kendte mennesker fra sport, politik og filmbranchen. Det er en spændende del af hotelbranchen. Til gengæld kan det være en anderledes situation for den anden halvdel. Det var noget af en omvæltning, men efter 3 måneder, træt af at ligge på sofaen og se HBO serier fik jeg et job som personlig assistent hos hoteldirektøren og fik hurtigt indblik i hele hotellet funktion, det var spændende og var til stede under World Economic Forum, hotellet nåede lige  at blive færdig..minus et par brand alarmer. Det var jo Mellemøsten.

Lysten til at sy igen kom heldigvis tilbage og mine tasker kom ind i Alladin’s hule af en arabisk butik pa hotellet. Souken i Amman var et skønt sted for inspiration og jeg fik indkøbt masser af fine ting som kunne indgå i mine unika kreationer. Den ugentlige tur op til Amman i bussen sammen med nye venner fra hele verden var altid noget at se frem til eller restaurantbesøg med mavedansere og vandpiber... En dag skal vores børn opleve dette fantastiske land og et fint folkefærd i et ellers kaotisk område af verden.

 

Nyt job igen og igen og igen

Fra Jordan til ny hotel åbning i de smukkeste sneklædte bjerge i Pietmonte regionen. Videre til Istrien, hotelåbning udskudt. Videre til Zagreb, en by i udvikling i et land der skulle ind i EU. Nu med barn. Masser af ex-pats. Vi boede i ambassadekvarteret, og jeg blev ven med en del ambassadefruer, lavede BagsbyBach Home parties. Sjov og spændende, og solgte pænt. Slut Zagreb videre til  Bruxelles. Rue Livourne, her blev vores yngste datter Laura Sophia, til, midt i flyttekasserne! Emilia begyndte i Fransk skole.  Tilbage til Zagreb, ny engelsk skole forløb og børnehave og så flyttede vi til Istrien endnu engang. 10 km.fra det sted min far var på ferie i en gammel Amerikanerbil 40 år før, i det daværende Jugoslavien. En tilfældighed eller skæbne at vi skulle der til?  Nyt sprog igen og vi sprogjonglerer nu hele familien italiensk, engelsk, kroatisk dansk og lidt Maltesisk!