Facebook Pixel

Mennesket har altid portrætteret dyr i kunsten. Nogle af verdens ældste hulemalerier forestiller bisoner, rensdyr og heste. De gamle egyptere malede deres guder, som halvt dyr, halvt mennesker. Malerier, skulpturer og indgraveringer af dyr har haft mange forskellige betydninger – nogle religiøse og spirituelle, andre mere konkrete symboler, som den snu ræv og den magtfulde løve. 


Dyr fascinerer os. Derfor finder man stadig dyr overalt i kunstens verden – vilde dyr, kæledyr, nuttede dyr og farlige dyr. Hos Designerportalen kan du finde masser af kunstnere der henter inspiration i dyrenes verden. 

Maneki-neko betyder ’bedende kat’ og er en traditionel japansk figur, som du garanteret har set i indgangen til asiatiske butikker og restauranter. På dansk er den også kendt som en ’vinke-kat’, selvom den i virkeligheden beder og skal bringe lykke og held til ejeren. 

Hej.Wing bruger den kendte figur til at skabe humoristiske postkort, med temaer som afslapning og balance.

Yoga time

30,00 kr

Selfcare time

30,00 kr

Accept all cookies Postcard

30,00 kr

DJ. Artwork er et kreativt atelier, hvor Sanne Damgaard Jessen skaber pastelmalerier. Alle motiver er håndtegnede, og inspirationen findes oftest i naturen. Sanne har en fantastisk detaljegrad i sine malerier og hendes sans for at formidle dyrene, gør at man nærmest kan mærke de forskellige dyrs personligheder. Fænomenet kaldes antropomorfisme og er en tilskrivning af menneskelige træk og følelser til dyr eller magiske væsener. Se alle DJ Artworks skønne malerier lige her på Designerportalen.

Den smilende ræv

100,00 kr

Fem på stribe

100,00 kr

Jeg passer på dig

100,00 kr

Mink med mundbind

100,00 kr

Karsten laver linoleumstryk der zoomer helt ind på dyrenes verden. Med sine rene linjer og minimalistiske stil, passer kunstværkerne perfekt ind i den typiske skandinaviske indretning. Dyrene er dem vi kender fra vores egne baghaver. Der er svigermos kat. Den overraskede høne Andrea. Bierne og billerne, som er ens og så alligevel ikke. 

Gå på opdagelse i Karstens univers og find dit næste værk til hjemmet.Hønen

299,00 kr

Bien

299,00 kr

Billen

299,00 kr

Katten

299,00 kr

Kunstner Anne Bang laver akrylmalerier på læred i sin lille kreahybel i Randers. Malerierne adskiller sig ved at bruge elementer fra dyr, som de famøse kaninører eller gevir kombineret med ordspillet ’Oh deer’. Det giver en humoristisk kant til de feminine og ofte sensuelle malerier. 

Se meget mere til Anne Bang herunder.

My deer

2.000,00 kr

“Angel of nature”

3.500,00 kr

Easter bunny

2.000,00 kr