Facebook Pixel

​​Kunsten at dække et smukt bord

Forestil dig det sidste bryllup du var til. Du husker sikkert brudekjolen, de rørende taler, hvor det blev holdt og hvad I fik at spise. Er du en æstetiker med sans for detaljer, husker du garanteret også borddækningen. Uanset om man er til sølvtøj og store buketter, eller til keramik og hjemmelavede bordkort, så sætter borddækningen prikken over i’et ved enhver festlig anledning. 

Screenshot_2021-04-10_at_15.33.35
Kunst

Forårsfornemmelser

Kalenderen siger forår, og selvom vejret måske ikke helt indbyder til solbadning på terrassen, så er der en anden ting altid giver os fornyet energi når solen titter frem fra sit vinterhi – forårsrengøring! 

Lyder det kedeligt? Måske, men vi ved intet bedre end at få sorteret og ryddet ud i gemmerne, vasket vinduerne, så lyset rigtig kan trænge ind i stuerne, og det allerbedste – at sætte friske blomster på køkkenbordet og forny hjemmet med noget vi har haft kig på længe.

Kvindekamp i kunsten

I denne uge fejrer vi Kvindernes Internationale Kampdag, den 8. marts. Derfor sætter vi hos Designerportalen fokus på kvinder i kunsten. 

Kvindernes Internationale Kampdag har eksisteret i forskellige former siden 1910, hvor de første kvinder samledes på den 2. Internationale socialistiske kvindekonference i København, men det primære mål at sikre kvinder stemmeret. 

bsd.001
Slider_3

Fra hulemalerier til linoleumstryk En historie om dyr i kunsten

Mennesket har altid portrætteret dyr i kunsten. Nogle af verdens ældste hulemalerier forestiller bisoner, rensdyr og heste. De gamle egyptere malede deres guder, som halvt dyr, halvt mennesker. Malerier, skulpturer og indgraveringer af dyr har haft mange forskellige betydninger – nogle religiøse og spirituelle, andre mere konkrete symboler, som den snu ræv og den magtfulde løve. 

Et blik mod ‘Den opgående sols land’

Har du spist sushi for nylig? Eller kørt en tur med Toyota? Måske dit barn har spillet Nintendo Switch, byttet pokemonkort og læst manga-tegneserier? 

Japan er nemlig overalt i disse år, og hos Designerportalen finder du masser af fine produkter som er inspireret af den japanske livsstil. 

brian-kairuz-oBZ-57helBA-unsplash
Pottery_1

En bæredygtig hverdag

Før i tiden kom de bæredygtige vaner helt af sig selv. For bare et par generationer siden, var det at bruge gode, holdbare materialer og genbruge tingene en helt naturlig del af hverdagen. Tøjet var lavet til at holde i årtier og det samme gjaldt møblerne. Gik noget i stykker reparerede man det og vi passede på vores ressourcer.

Kunsten at arbejde med træ

På Designerportalen kan du finde mange talentfulde kunstnere, som arbejder med træ. Kunsten at arbejde med træ er et af de ældste kunsthåndværker. Den ældste træskårne skulptur, Shigir Idol, som var hugget af lærk, er omkring 12.000 år gammel.

Pottery_1
3

Historien om perlearmbånd

Mennesket har båret smykker i tusindvis af år, men man brugte ikke armbånd som vi gør i dag. I bronzealderen dukkede de første store armringe frem, som var spiralbånd lavet af bronze. 

Fordelene ved svævehylder

Svævehylder har været en trend i årevis, og det er der en god grund til. De bruger plads, der ellers ikke ville være brugt, giver flere opbevaringsmuligheder i dit hjem og kan tilføje farve til en ellers almindelig væg.

abcwestergaard-woodcraft1d3a3c30-e6e9-4cb0-82e8-7e3b41f34662_1